Avui us portem una celebració ben curiosa del món anglosaxó, i aquesta vegada no parlem de curiositats britàniques (ja saben que els britànics són experts en celebracions d’allò més excèntriques) sinó d’una celebració nacional americana que us deixarà amb un pam de nas.

I és que Novembre és des de 1995 el mes nacional de la Mantega de Cacahuet als Estats Units! Els nord americans gaudeixen tant de la mantega de cacauet que li han dedicat un mes sencer. Al llarg d’aquest mes trobareu fires, festes publiques i privades, publicacions a internet, clubs de debat i una llarga llista d’altres idees esbojarrades sobre la seva estimada Peanut Butter! La idea és ajuntar-se amb amics i coneguts i afegir cada dia mantega de cacauet a un dels seus àpats!

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és peanutbutter.png

Els nord americans han fet de la Mantega de Cacauet un dels seus símbols més reconeguts, i si bé al nostre país no en som pas especialment fans, tots hem sentit a parlar del clàssic sandvitx de mantega de cacauet o si us interessa el món del fitness haureu sentit els vostres entrenadors preferits parlar de com fer un Snack “healthy” amb mantega de cacauet.

La mantega de cacauet és oficialment una invenció canadenca de l’any 1884, aviat però el senyor Kellog, sí, el dels cereals, va idear la manera de produir-la en cadena i convertir-la en el producte mundialment conegut que és avui dia. Ara bé, abans del 1840 hi ha mencions de dones cubanes a Nova York que feien a mà pasta de cacauet per als seus fills i fins i tot hi ha evidències que al segle XV  la població asteca ja menjava un aliment similar a la peanut butter moderna.

D’acord,…d’acord a casa nostra ens agrada molt la truita de patates, però no li dediquem un mes sencer! Doncs us llanço algunes xifres perquè arribem a comprendre la fal·lera dels americans per aquesta pasta dolça i carregada de nutrients.

  • L’americà mitjà pren 1,5Kg de mantega de cacauet cada any.
  • El  consum anual dels EUA en mantega de cacauet és de 800 millions de dòlars.
  • La consideren un producte tant nutritiu i alt en proteïnes que durant molts anys es va donar com a suplement alimentari als menús dels hospitals de luxe. I tenen raó, ja que s’ha demostrat que aquest aliment té molts beneficis per la salut a llarg termini.

I és que, la mantega de cacauet és el que ells anomenen un “around-the-clock treat”, és a dir que els serveix des de l’esmorzar fins al sopar.

Així doncs, t’animes a tastar la mantega de cacauet aquest novembre?  Et portem una recepta ben llaminera i alhora sana! Té un nom llarg, però és una recepta ben senzilla  que podreu preparar en família!

Chocolate frozen banana & peanut butter bites

Les paraules clau que farem servir són “slice  (tallar a rodaxes) , “spread” (untar) , “dip” (sucre).

  1. Peel and slice the bananas
  2. Spread peanut butter on a banana slice and cover it with a second banana slice. We want a mini banana Sandwich.
  3. Dip half the Sandwich in hot melted chocolate.
  4. Let it chill on the freezer for at least 4 hours.

Yummy!