La música connecta directament amb les nostres emocions; hi ha melodies que se’ns fiquen al cap i no podem deixar de taral·larejar, i lletres tan inoblidables que les cantem durant anys. Ens passa a tots i els passa també als més petits. Quantes vegades t’han sorprès els teus fills cantant una cançó de la ràdio al cotxe? La música està a tot arreu i les cançons són una eina meravellosa per a aprendre mentre ens divertim.

A Kids&Us hem comprovat que el component lúdic juga un paper fonamental en l’adquisició del llenguatge; per això, les cançons són una part important del nostre mètode, ja que permeten acostar-se a l’idioma de manera inconscient i sense esforç.

Practicar anglès cantant mai havia estat tan fàcil. T’explicarem on pots trobar cançons fàcils en anglès per a cantar-les amb els teus fills i filles i compartirem el nostre top 10 de cançons en anglès amb vídeo i lletra perquè aprendre-les sigui molt més senzill.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és BLOG-CANCONS-1.png

La importància de la música en l’adquisició de llengües

Una dels principals avantatges de la música com a eina didàctica és que utilitza expressions útils i quotidianes acompanyades de melodies que ajuden a fixar-les  al nostre vocabulari. Les cançons parlen amb naturalitat de situacions del dia a dia i el fan amb una melodia que fa més fàcil recordar totes aquestes paraules noves.

“La música permet mantenir l’atenció de nens i nenes durant més temps, de manera que es converteix en un bon recurs per a fomentar l’aprenentatge.”

El nostre cervell interpreta l’estímul musical de manera diferent a una imatge o una paraula escrita. Una vegada els nens aprenen les repeticions de les cançons infantils i les ballen imitant els gestos, el següent pas és fixar-se en les paraules que s’utilitzen i en com es pronuncien correctament.

On trobar cançons en anglès fàcils per als teus fills i filles?

A la ràdio sonen cançons en anglès tota l’estona, les pel·lícules infantils tenen bandes sonores memorables i a les xarxes socials les melodies es repeteixen sense parar. Mai havia estat tan fàcil accedir a recursos musicals de tota mena i per a tots els gustos, així que aquí van algunes recomanacions d’on trobar les vostres noves cançons favorites en anglès.

● Cançons en anglès per a nens i nenes a YouTube

Trobaràs fàcilment cançons amb subtítols a les plataformes de vídeo per streaming. Aquesta forma d’escolta permet identificar vocabulari desconegut i, en tenir l’opció de pausar la reproducció, es poden consultar i aprendre paraules noves en anglès. Així, els nens i nenes passaran de taral·larejar algunes parts de la lletra a conèixer tota la cançó i a entendre tant el sentit general d’allò que canten com el significat concret de cada fragment.

Al canal de YouTube de Kids&Us hi ha llistes de reproducció amb cançons agrupades per edats perquè els més petits aprenguin des dels animals de la granja fins a parlar de sentiments i emocions.

● Cançons en anglès per a nens i nenes en Spotify

Si preferiu només escoltar música en anglès quan, per exemple, aneu amb cotxe amb els nens, a Kids&Us també tenim una llista de reproducció a Spotify amb les nostres cançons favorites. Si dediques una estona a navegar per la plataforma, trobaràs un munt de llistes amb música interessant per a escoltar amb els més petits.

Afegeix cançons infantils que connectin directament amb allò que els teus fills entenen i comprenen. Qui pot resistir-se a cantar Happy al ritme de Pharrell Williams?

● Cançons en anglès de bandes sonores de pel·lícules o dibuixos animats per a nens i nenes

Les pel·lícules de dibuixos animats solen incorporar cançons que s’entremesclen amb la trama. Algunes serveixen per a recordar elements que es repeteixen o fins i tot conceptes per a aprendre, ja que molts continguts audiovisuals tenen fins didàctics, encara que es presentin com a entreteniment.

Saps de quin any és Frozen i el seu incombustible Let it go? De 2013! Avui dia nens i nenes continuen imitant a Elsa com el primer dia. La combinació d’una història que convida a somiar amb una melodia èpica i uns moviments fàcils ha resultat un èxit.

Només amb Disney la llista de cançons és infinita. Algunes cançons són, senzillament, irresistibles perquè tenen ritmes d’aquells que s’enganxen i perquè són un cant a l’amistat, a l’esforç o a voler-se un mateix. Apunta algunes de les nostres favorites de tots els temps i… sing along! O, cosa que és el mateix, canteu junts!

• Hakuna Matata, The Lion King

• I wanna be like you, The Jungle Book

• You’veu got a friend in em, Toy Story

• Under the sigui, The Little Mermaid

Com triar les cançons infantils en anglès fàcils per als teus fills i filles?

Tria cançons en anglès que els cridin l’atenció per la melodia o per la tornada: d’aquesta manera aconseguiràs que no es cansin de seguida i que es llancin a cantar sense pensar-ho. És probable que al principi no entenguin bé totes les paraules i que inventin part de la lletra, però aquest exercici els donarà confiança per a continuar intentant-lo.

• Tria cançons en anglès fàcils de cantar: és interessant adaptar les cançons a l’edat de cada nen/nena. Quan són més petits convé triar cançons curtes i no gaire ràpides, perquè puguin processar-les bé. Si la tornada és senzilla i repetitiva, serà el primer que aprendran.

• Tria cançons en anglès amb bona pronunciació: per a afavorir l’escolta activa i la bona comprensió de les lletres és important que el/la cantant pronunciï amb claredat. Evita cançons amb embarbussaments o estrofes massa llargues. Les repeticions són bones aliades per a facilitar la comprensió i la retenció.

Ara que ja ho saps tot sobre com triar cançons en anglès per als teus petits, és moment de presentar-te el nostre llistat, el top 10 de cançons que hem seleccionat des de Kids&Us perquè gaudiu cantant-les. Amb aquesta llista entendràs perquè cantar és una de les formes més divertides de practicar anglès.

10 cançons en anglès súper fàcils per a nens amb vídeo i lletra

A Kids&Us ens agrada tant la música que podríem fer una llista infinita de cançons variades per a aprendre anglès. Ens agraden les novetats musicals, els clàssics que mai fallen i les cançons infantils de sempre. Aquí et presentem les nostres 10 cançons en anglès educatives per a nens disponibles a YouTube amb vídeo i lletra amb les quals els més petits aprendran els colors, els números, el temps, la neteja, els animals, etc. No oblidis activar els subtítols per a veure les lletres dels vídeos que no les porten sobreimpreses.

1. We Are The Dinosaurs, The Laurie Berkner Band

2. Baby Shark, Pinkfong

3. Skidamarink, CoComelon Nursey Rhymes

4. The Itsy Bitsy Spider, MyVoxSongs Nursery Rhymes

5. If You’re Happy and You Know It, Sesame Street

6. Swimming Song, CoComelon Nursey Rhymes

7. Seasons, Pinkfong

8. This is me, CantaJuego

9. Look At All The Letters, The Laurie Berkner Band

10. Bye Bye Goodbye, Super Simple Songs

I si us quedeu amb ganes de més, no dubtis a navegar pel nostre blog per a descobrir més sobre com practicar anglès amb cançons. La música és també alegria i diversió, i aquesta és una combinació infal·lible al servei de l’aprenentatge