Arriba l’època de l’any on podem gaudir de carrers engalanats amb llumetes de colors, pares noel a cada cantonada, la il·lusió dels nens, etc. I bé, en el nostre cas neu poca, però sabem com gaudir del Nadal! Aquest any potser serà segur una mica diferent, però encara podem quedar embadalits amb les decoracions.

Però ¿per què s’il·luminen els carrers? Quin és l’origen d’aquesta tradició tan bonica?  Sembla ser que aquest costum prové de l’ús d’espelmes per decorar els arbres de Nadal a les cases de classe alta, a Alemanya, al segle XVIII. Més tard,  es van començar a fer servir fanalets i porta espelmes per decorar i finalment cap a mitjans el segle XX, quan ja es portaven molts anys i anys decorant els arbres amb llums elèctriques, es van començar a decorar els edificis i els carrers amb garlandes i malles de llum.  Us sona oi?

Ara bé, sabeu que hi ha països on als barris es munten veritables competicions entre veïns per veure qui fa la decoració més espectacular?  En concret,  als Estats Units i el Regne Unit aquesta tradició la porten veritablement a l’extrem.  

Per als americans, decorar les cases amb tot tipus de decoració i de la forma més recarregada i a vegades estrambòtica és una autèntica tradició que és remunta a la dècada de 1960. Existeixen fins i tot competicions per unir esforços entre ciutats senceres com per exemple a l’est de Texas i el nord-oest de Louisiana. En aquest cas, la seva dedicació és tan extrema perquè es tracta d’una tradició que es remunta a l’any 1927 on es celebrava ja un dels festivals més antics que es coneixen, el  Festival of lights. Segur que alguna vegada ho heu vist a les pel·lícules!

Al Regne Unit per exemple, hi ha la iniciativa Illumination Street Week.  És tracta d’una campanya a nivell nacional que promou i incentiva les decoracions nadalenques a l’exterior de les cases i als carrers, per tal d’enfortir el sentiment de comunitat, així com animar les persones a sortir al carrer i gaudir de l’aire fresc malgrat els dies curts i els cels ennuvolats.  Aquesta campanya fins i tot estableix premis econòmics per categories! La idea és animar infants i adults a deixar volar la seva imaginació i creativitat. 

I vosaltres? Gaudiu decorant la vostra casa per Nadal? O més aviat sou una mica Grinch i passeu de les decoracions? Si poguéssiu us tornaríeu bojos i muntaríeu decoracions espectaculars com les dels anglesos i els nord americans?  Si ho feu, no oblideu etiquetar-nos al nostre instagram perquè quedem embadalits!

Us deixem dues webs on podeu trobar idees per fer manualitats nadalenques en família i decorar la vostra llar!

https://www.countryliving.com/diy-crafts/g5030/christmas-crafts-for-kids/

Christmas is coming!