L’estiu fa dies que és aquí, i amb ell una temporada plena de jocs, activitats a l’aire lliure i també un canvi en els nostres hàbits i rutines, especialment en les dels més joves de la casa. Aquells més sortuts passaran unes setmanes a la casa del poble o potser gaudiran d’uns dies amb els avis, d’altres passaran l’estiu a la ciutat i veuran  com el seu temps lliure s’incrementa.

Què podem fer per tal que l’anglès que hem anat adquirint i treballant durant el curs no acabi relegat en un racó i fer-ho a més a més de manera divertida?

Com ja sabeu, el mètode Kids&Us advoca pel joc com una de les millors eines  per apropar l’anglès als nens i nenes de totes les edats.

Avui us proposem 5 jocs que agradaran als Tweens & Teens de la casa, i que us poden servir per muntar nits de joc en família o per passar les tardes d’estiu  i que ben segur ajudaran els nostres fills i filles a practicar l’anglès d’una forma divertida i dinàmica gairebé sense adonar-se’n . I si us en descuideu, també us ajudaran a vosaltres!

Scrabble

Si teniu a casa el tradicional joc de taula Scrabble, esteu de sort, perquè és una eina increïble per consolidar tot allò que han après durant el curs practicant la lectoescriptura. Amb l’Scrabble ajudareu molt els vostres fills i filles  a recordar el sons de les vocals en anglès, que sabem que és un repte fins i tot per als més grans!

Categories 

Aquest joc es pot improvisar ràpidament, ja que només cal paper i llapis. És un joc àgil on prima la velocitat. Cal que trieu entre 5 i 7 categories com ara roba, clima, escola, ciutats, etc. Al començament de cada torn es tria una lletra i el guanyador serà aquell que aconsegueixi completar una paraula de cada temàtica que comenci per la lletra triada. Habitualment cada jugador dibuixa una graella al seu paper.

Taboo

Aquest popular joc posarà a prova la destresa lingüística dels vostres fills, fent-los posar el cervell en marxa per trobar sinònims i paraules relacionades, ja que el jugador haurà de descriure una paraula al seu equip, al paper però, hi haurà també una sèrie de paraules prohibides. No cal comprar el joc, ja que vosaltres mateixos podeu fer una versió casolana amb cartolina o paper, el més important són les paraules que trieu!  Podeu descarregar un aplicatiu per fer sonar una botzina cada vegada que es faci servir una de les paraules prohibides, als nens els encantarà fer-la sonar. Meeec! (Proveu a cercar Wrong buzzer a la Play Store)

Pictionary

Aquest joc  pot unir a grans i petits i ens farà passar estones ben divertides i plenes de rialles, provant d’endevinar allò que “l’artista” està dibuixant. Per jugar apuntarem en bocins de paper les paraules que es representaran a la pissarra o llibreta, podem acotar les paraules per categories com ara roba, emocions,  objectes escolars,  o bé donar més llibertat i així augmentar la dificultat del joc.

Hot and cold

Aquest és un joc senzill que no requereix material i que es pot improvisar en qualsevol espai, tant a la sala d’estar com a la platja. Demanarem a un dels jugadors que tanqui els ulls mentre amaguem l’objecte que haurem acordat prèviament. Una vegada ho haguem fet, el jugador podrà obrir els ulls i l’anirem guiant fent servir expressions “You are getting closer” quan vagi en la direcció correcta, “That’s the wrong way” quan el jugador s’estigui allunyant de l’amagatall, “Scorching” quan sigui a tocar de l’objecte, “Freezing cold” quan sigui ben lluny.

Who am I?

Amb aquest joc podreu practicar la formulació de preguntes  i la descripció de persones, llocs o feines. Ara bé, a  diferència de la resta de jocs que hem proposat, aquest si que requereix un cert coneixement de la llengua anglesa per part vostra. Cada jugador haurà d’escriure en un paper el nom d’un personatge, d’un animal, d’un lloc o peça de roba, per exemple. Es barregen tots els paperets i un jugador n’agafa un sense mirar i se l’aguanta al front. Ha de formular preguntes que la resta de jugadors puguin respondre amb un si o un no fins endevinar de qui o què es tracta.

16_07 - FB-Blog_Games in English

Recordeu, si presenteu l’activitat com el que és, un joc,  i no pas com una lliçó d’anglès, els tindreu a la butxaca! Presentar-ho com un repte i punxar una mica el seu costat competitiu acostuma a funcionar molt rebé.

Esperem que aquestes idees us proporcionin força bons moments gaudint en família aquest estiu!