L’exposició diària a l’idioma és la clau per a l’aprenentatge d’una llengua. Les sessions en classe són importants per a aprendre noves paraules i estructures, però també són importants tots els recursos que puguem utilitzar a casa per a ensenyar-los anglès als nostres fills i filles. Està demostrat que factors com l’emoció, la sorpresa o el suport emocional ajuden a consolidar tot el que aprenem, per això en Kids&Us transmetem el nostre ensenyament en anglès a través de jocs, cançons i activitats estimulants per a cada grup d’edat, tant a l’aula com a casa. I hem comprovat que funciona. Gràcies a la nostra metodologia, 135.000 nens i nenes de tot el món aprenen anglès cada dia. Després de l’observació de tots ells, els nostres professors han recollit aquests cinc consells que us ajudaran a iniciar als vostres fills i filles en l’anglès des de casa.

1. Feu que l’anglès sigui una cosa natural

No és casualitat que el mètode Kids&Us es digui Natural English. Es diu així perquè imita el procés d’aprenentatge de la llengua materna. Un procés per a aprendre anglès que segueix un ordre natural i espontani, que és el que recomanem que seguiu també a casa. Comença per l’escolta i comprensió, segueix amb la parla i acaba amb la lectura i l’escriptura.

Heu d’aconseguir que escoltar anglès sigui natural i que parlar-ho sigui la seva conseqüència lògica. Els nens i nenes són capaces d’aprendre més d’un idioma alhora sense interferències i assimilant-los per igual, per això procureu que els vostres fills i filles es comuniquin amb naturalitat en qualsevol dels idiomes que estiguin aprenent.

Ho aconseguireu si integreu l’anglès en les seves rutines en la mesura que sigui possible: convertiu l’hora del bany en l’hora de les cançons en anglès, o llegiu-los un conte en anglès abans d’anar a dormir. Els dibuixos animats dels dissabtes també poden parlar en anglès, o podeu preparar un pastís seguint una recepta en anglès. Les possibilitats són infinites, però com més incorporeu l’anglès en les rutines dels vostres fills i filles, més natural els semblarà llançar-se a parlar-ho.

2. Poseu àudios en anglès des de l’Aplicació MyLocker

El mètode Kids&Us comença amb l’escolta perquè també és amb l’escolta com els bebès aprenen la llengua materna. Ningú es llança a parlar un nou idioma sense escoltar-lo abans, i molt menys el llegeix o l’escriu. Per això les cançons i els contes en anglès o els programes infantils adaptats als interessos de cada edat són eines magnífiques per a mantenir el contacte diari amb l’anglès. Permeten familiaritzar-se amb la fonètica i descobrir de manera intuïtiva noves paraules i estructures que després es treballen a l’aula i s’assimilen amb molta més facilitat que si no s’haguessin escoltat abans.

3. Desperteu la seva curiositat a través de l’anglès: històries i vivències contextualitzades a la seva edat

Convertir l’aprenentatge de l’anglès en una cosa amena i motivador ajuda a comprendre-ho i assimilar-ho més fàcilment. Les emocions juguen un paper molt important a l’hora d’aprendre un idioma, per això us recomanem que intenteu realitzar amb els vostres fills i filles activitats en anglès que connectin amb els seus interessos, que despertin la seva imaginació i les seves emocions. Oferiu-los un univers variat d’estímuls en anglès perquè l’exposició a l’idioma sigui el més diversa i divertida possible. Des de Kids&Us posem a la vostra disposició continguts per a descarregar, cançons, jocs, contes i vídeos perquè no us quedeu mai sense recursos.

4. Practicar anglès una mica cada dia us beneficiarà

Per a ajudar el vostre fill o filla a estar en contacte amb l’anglès no és necessari que vosaltres ho parleu perfectament. És cert que, si ho domineu, podreu utilitzar-ho de forma més natural en situacions del dia a dia. Però si no, el vostre paper també és clau per a compartir aquestes estones en família de cançons i jocs en anglès.

Una bona pràctica per a aprendre un idioma és la repetició. Si escolteu junts un conte o una cançó de manera habitual, el vostre fill o filla anirà gravant en el seu cervell una gran quantitat de paraules i estructures. També afavorireu que la seva oïda s’acostumi a la comprensió i a la pronunciació de l’anglès. Assegureu-vos de trobar aquest àudio que desperti el seu interès per a facilitar aquesta exposició contínua a l’idioma tan important per al seu aprenentatge.

5. Convertiu l’anglès en una diversió adaptant-vos a la necessitat de cada nen/a

Cançons, contes, jocs, aplicacions interactives… Busqueu les activitats que més motiven al vostre fill o filla i practiqueu-les en anglès. Com més ho submergiu en l’idioma, més progressarà. I per a això és important envoltar-ho d’estímuls de diferent naturalesa que siguin concordes als seus interessos.

  • Amb les cançons descobrirà els sons i entonació que s’usa en anglès. També descobrirà noves paraules i millorarà la seva comprensió oral. A més, les cançons animen a ballar i es converteixen en una eina magnífica per a exposar-se a l’anglès divertint-se.
  • Els jocs de taula són un reforç ideal per a aprendre les estructures pròpies de l’idioma i vocabulari específic. També afavoreixen estones de qualitat en família en anglès i activen la seva creativitat.
  • Amb els contes despertareu la seva imaginació i empatia, que l’ajudaran en l’assimilació de coneixements en etapes posteriors. La lectura també millora el vocabulari, reforça l’ortografia i la gramàtica, i fixa els sons.

Els vídeos i aplicacions mòbils són un gran estímul per a passar estones divertides en anglès amb la tauleta a la mà. Aconseguireu l’atenció que busqueu per a continuar jugant i escoltant cançons de manera interactiva.

unnamed (1) (1)