Ensenyar anglès d’una manera natural passa també per l’estómac! Què és més natural que el menjar? Avui volem fer-vos la boca aigua parlant-vos d’alguns dels dolços típics anglesos. En particular, volem parlar-vos dels tradicionals dolços anglesos per al te i d’altres dolços anglesos ideals per a un apetitós berenar. Les receptes que us proposem són molt simples de preparar, tant que les podeu realitzar amb els vostres fills i filles: una manera òptima per a passar un matí plujós a casa amb els vostres petits, no us sembla?4 dulces típicos ingleses: ¿cuáles son?

Primer volem explicar-vos una mica d’història i curiositats sobre els dolços anglesos. L’enfornat de productes dolços i salats, el “baking” com ells diuen, és una antiga tradició de la cuina anglesa: no us ho creureu, però, els predecessors d’alguns dels dolços anglesos de Nadal més famosos van néixer al segle XV. Per exemple, el Mince Pie, una coca de pasta farcida de fruita seca i espècies: el farciment d’aquesta coca es diu “mincemeat” perquè anteriorment la recepta incorporava un farciment de carn triturada, fruites i espècies. Un altre dolç anglès típic de Nadal, el famós Gingerbread, “pa de gingebre”, es preparava amb pa ratllat a l’edat Mitjana. En aquell moment el sucre era un ingredient bastant nou i costós; només les famílies més riques podien permetre’s el luxe de tenir aquests dolços a la taula. Cap al 1500, van començar a difondre’s els tradicionals “cakes” i “buns”, coques i pans dolços, fins que a la fi del segle XVII va néixer la pastisseria. És, doncs, una tradició totalment respectable. Després d’aquesta breu introducció ja podem comprendre perquè els anglesos tenen molt a oferir quant a receptes de dolços, són nombrosíssimes!

Continueu llegint per a descobrir alguns dels dolços anglesos més populars.

Els dolços anglesos tradicionals

Carrot Cake

El Carrot Cake és un dels dolços més antics; descendeix, de fet, d’una recepta àrab del segle X, període en el qual la pastanaga s’utilitzava com a dulcificant. En la seva recepta originària, aquest típic dolç anglès era molt similar a un pudding, res a veure amb l’actual suau pastís de pastanaga.

La recepta anglesa del Carrot Cake que coneixem avui dia utilitza la pastanaga com a ingredient de base, se li afegeixen nous, espècies i una deliciosa crema dolça feta amb formatge per a usar de farciment o bé de cobertura. Es tracta d’un berenar sa, energètic i saborós i és una bona manera que els nens i nenes més delicats amb el menjar mengin pastanaga. A continuació, us expliquem tot el necessari per a fer-ho. Prepareu el davantal!

Carrot CakeEls ingredients per a la base són:

2 tasses rases de farina (250 g);
2 cullaradetes de llevat en pols;
1 cullaradeta de bicarbonat de sodi;
1 cullarada i mitja de canyella en pols;
½ cullaradeta de gingebre en pols;
¼ de cullaradeta de nou moscada triturada;
½ cullaradeta de sal;
¾ d’una tassa d’oli vegetal (180 ml);
4 ous grans;
300 g de sucre de canya;
100 g de sucre refinat;
½ tassa de compota de manaza sense ensucrar (125 g);
1 cullaradeta d’extracte de vainilla;
300 g de pastanaga ratllada.
Els ingredients per al frosting, el setinat de crema de formatge:

225 g de crema de formatge, a temperatura ambient;
½ tassa de mantega sense sal (115 g), a temperatura ambient;
2 tasses de sucre glas (240 g);
1 cullaradeta d’extracte de vainilla.
Ja ho teniu tot? Comencem a preparar-ho:

Precalentar el forn a 180 graus i revestir dues safates amb paper vegetal per a evitar que la massa s’enganxi a la safata.
En un bol, barrejar la farina, el llevat, el bicarbonat de sodi, la canyella, el gingebre i la nou moscada fins a obtenir una massa uniforme.
En un altre bol, barrejar l’ou, l’oli, el sucre de canya, el sucre refinat, la compota de poma i l’extracte de vainilla fins que quedi tot ben barrejat. Afegir la pastanaga rallada i barrejar de nou.
Abocar el contingut del segon bol (amb la pastanaga) en el primer bol, removent el contingut amb una espàtula.
Abocar el compost a parts iguals en les dues safates que heu preparat anteriorment. Enfornar a 180 graus durant 30-35 minuts. Per a comprovar que el pastís estigui fet, podeu usar el vell truc de l’escuradents: si després de punxar el pastís amb l’escuradents, aquest surt sec, el pastís estarà llest. Després de treure-la del forn, deixar-la refredar durant 20-25 minuts, abans de retirar-la de la safata.
Per a preparar el frosting, poseu el formatge cremós en un bol i barregeu amb una batedora elèctrica (o un robot de cuina) per a eliminar tots els grumolls. Afegiu la mantega i continueu barrejant durant un minut. Finalment, afegiu el sucre glas i l’extracte de vainilla i barregeu fins a obtenir una mescla cremosa i homogènia.

Ara només ens queda emplenar el nostre Carrot Cake: agafeu un dels dos pastissos, nivelleu bé la superfície i comenceu a repartir el frosting fins que quedi totalment coberta. Després, poseu el segon pastís damunt de la primera i repetiu l’operació.

Us recomanem seguir la recepta original del Carrot Cake en anglès en aquest enllaç al blog de Danielle, on també trobareu altres consells útils per a preparar altres dolços típics anglesos.

Scone

Encara que té un origen escocès, és un dels dolços anglesos típics per a acompanyar el famós te de les 5. El seu nom deriva del lloc on es coronava als antics reis escocesos, la Stone of Destiny (“pedra de la destinació”) o Scone. Es tracta d’un panet farcit amb clotted cream (nata quallada) i confitura al gust; es poden afegir també fruita seca, passes o fruita fresca, com nabius o maduixes, en lloc de la melmelada.

Es tracta d’un berenar copiós per als vostres petits, una cosa diferent al pa amb mantega i melmelada al qual poden estar acostumats.

És un dels dolços anglesos més fàcils de preparar, per què no provar-ho amb els vostres fills? Us aconsellem seguir la recepta del Scone de Mary Berry, famosa food writer britànica i presentadora de televisió.

A més, en el nostre article Aprèn anglès cuinant receptes fàcils per a nens trobareu alguns suggeriments per a organitzar una tarda de cuina amb els vostres petits i podreu aprendre moltíssimes noves paraules.

Scones

Battenberg Cake

És un dels dolços anglesos més característics i té un lloc d’honor en la cultura culinària britànica. La història conta que aquest dolç va ser inventat al 1884 per a celebrar les núpcies entre Lluis, príncep de Battenberg, i la princesa Victòria, la neboda de la reina Victòria d’Anglaterra.

El pastís és un bescuit a quadres rosa i groc. Per a obtenir aquest efecte, s’han de preparar dues masses diferents i després de l’enfornat, tallar-lo i recompondre’l en forma rectangular. Les diferents parts s’uneixen entre si amb melmelada d’albercoc i es recobreix tot de massapà. És una delícia per als ulls i el paladar! Si voleu provar de fer-la, haureu d’armar-vos de paciència; necessitareu una tarda sencera, però us assegurem que valdrà la pena!

Battenberg Cake

Victoria Sponge Cake o Victoria Sandwich

Acabem amb aquest repàs dels dolços anglesos tradicionals amb la reina de tots els pastissos anglesos, un “must” a totes les sales de té de Gran Bretanya. Com haureu imaginat, aquest dolç pren el nom de la reina Victòria, que era particularment goluda i menjava cada tarda una porció d’aquest pastís amb el seu te. Per això, el nom de Victoria Sandwich li va com a anell al dit a aquest pastís.

El pastís conté dues porcions de bescuit farcides de nata muntada i confitura de gerd, amb un empolvorat de sucre glas. Un berenar digne de tota una reina!

Victoria Sandwich

Aquests són només alguns dels dolços anglesos més famosos. La tradició pastissera de la cultura anglosaxona està plena d’altres exemples saborosos: el Lemon Drizzle Cake, un pastís a la llimona tendra per dins però cruixent per fora gràcies a un setinat de xarop de llimona; el Coffee & Walnut Cake, el típic pastís de cafè i nous; els clàssics dolços anglesos amb poma com l’Apple Pie o el Crumble; els deliciosos Muffins i els vistosos Cupcakes. Potser podem parlar d’ells en un pròxim article: stay tuned!

Mentrestant, no perdeu l’oportunitat de descobrir aquestes i altres receptes típiques angleses en els tallers de cuina Little Chef que organitzen els centres Kids&Us, una manera original d’aprendre anglès divertint-se.

You found the next question for St Patrick’s challenge! 

What symbol is often associated with the patron saint of Ireland?

a) A coin

b) A clover

c) A crown

You will find the next question in this post.

Don’t forget to write your name and class in your comment!