• El clàssic trick or treat que apareix en moltes de les pel·lícules i sèries de televisió nordamericanes, té en realitat el seu origen a Europa 
  • Dates assenyalades com Halloween o Nadal, són una excel·lent oportunitat per a ampliar el vocabulari en anglès dels més petits 

kids&us halloween

Aprendre un idioma no és només dominar el seu vocabulari i gramàtica, també és conèixer la cultura a la qual pertany. Per això les festes i les tradicions són una excusa perfecta per a familiaritzar-se amb paraules i expressions noves que ens ajuden a enriquir el nostre llenguatge. De la mateixa manera que al Nadal cantem nadales en anglès, preparem receptes de pastissos americans o mirem pel·lícules nadalenques en versió original, la tardor ens regala una oportunitat fantàstica per a ficar-nos de ple en la cultura anglosaxona: Halloween. 

Sabies que Halloween significa nit de bruixes? I saps d’on va sorgir la tradició de disfressar-se la nit del 31 d’octubre i anar a demanar caramels a les cases? D’això es tracta també aprendre un idioma: de conèixer els seus costums i la història dels països en els quals es parla. 

Encara que la versió actual de l’Halloween del trick or treat prové dels Estats Units i s’ha fet popular sobretot per les pel·lícules i les sèries de televisió nordamericanes, el seu origen és europeu. Halloween prové del Samhain, la festa pagana amb la qual els pobles cèltics d’Irlanda celebraven el final de l’estiu i de la temporada de collites. Creien que durant aquella nit els morts tornaven per visitar als mortals i, perquè trobessin el camí, els deixaven menjar i espelmes en les finestres. No obstant això, la festa es va popularitzar quan els irlandesos la van portar als Estats Units gràcies a llegendes com la de Jack O’Lantern, el granger que va enganyar al diable perquè no pogués emportar-se la seva ànima. Quan va morir, no el van acceptar ni al cel ni a l’infern, en Jack es va dedicar a vagar pel món amb una llanterna feta amb un nap tallat. La tradició va canviar els naps per les carabasses perquè eren més fàcils de tallar i perquè hi havia excedent de carabasses al país. I el temps, ha suavitzat la llegenda convertint-la en una història per a tots els públics 

Històries com l’origen d’Halloween permeten aprendre noves paraules i posar-les en contextos fàcils de recordardevillantern o pumpkin són algunes d’elles. També les haunted houses a les quals els nens poden anar a demanar candies o caramels amb el conegut trick or treat, disfressats de ghostswitches o skeletons

Kids&Us creiem que descobrir l’anglès en situacions reals facilita el seu aprenentatge i, a més, els contes i les llegendes fan volar la imaginació dels nens que es deixen portar i aprenen de manera natural. Per això quan arriba la tardor ens agrada vestir-nos dHalloween i organitzar festes per a commemorar la celebració i continuar aprenent mentre ens divertim.