Avui, 8 de març, celebrem el Dia Internacional de la Dona Treballadora. Aquesta celebració que data de 1910, vol reivindicar el paper de les dones en la nostra societat i la igualtat vers els homes en tots els aspectes, tant en l’àmbit social com personal.

Al llarg de la història hi ha hagut dones que han tingut un paper molt important, si en voleu conèixer algunes, a continuació, us presentem algunes que han tingut un paper molt important al llarg de la història:

Marie Curie (1867-1934), és segurament la científica més famosa i reconeguda de la història. Va ser la primera dona en guanyar un premi Nobel per les seves investigacions sobre elements radioactius.

Frida Kahlo (1907-1954), va ser una artista mexicana molt influent. Sempre va fer art de manera diferent a l’establerta i trencant amb els estereotips de l’època, tant amb la seva obra com a la seva vida personal.

Rosa Parks (1913-2005), va ser una dona afroamericana que es va negar a cedir el seu seient en un autobús. Va lluitar contra la segregació racial i a favor dels drets civils dels afroamericans als Estats Units.

Teresa de Calcuta (1910-1997), va ser una monja catòlica d’origen albanès, nacionalitzada a l’Índia, que va dedicar la seva vida a ajudar als més necessitats, sobretot a pobres, malalts, orfes i moribunds de Calcuta.

Virginia Woolf (1882-1941), és considerada una de les escriptores britàniques més importants de tots els temps i en els seus escrits sempre va reivindicar la figura de la dona i la igualtat vers l’home.

Let’s celebrate the International Women’s Day!

women's day