Carnestoltes és un moment molt especial per a tothom però sobretot pels nens i nenes perquè un día així, és la excusa perfecta, gràcies a la disfressa triada, per poder canviar durant una estona de rol i jugar a ser una persona lliure i diferent, deixant-se portar per la imaginació.

Aquest esperit de passar-ho bé, és el que ha fet que el Carnestoltes s’hagi convertit en una tota una tradició celebrada al voltant del món.

Per això, a Kids&Us Horta volem aprofitar aquesta època de l’any per presentar-vos com se celebra Carnestoltes en algunes ciutats del món.

brasil-tradicional-carnaval-jpg_604x0Rio de Janeiro (Brasil)

Rio és la ciutat més famosa per la seva celebració del Carnestoltes encara que es celebra d’una manera molt semblant en altres ciutats del país com Salvador de Bahía o São Paulo. Durant 6 dies, grups de brasilers i brasileres surten al carrer vestint tota mena de disfresses, si bé, organitzats per temàtiques o celebrant la festa d’una determinada manera com és el cas de les escoles de samba, que organitzen les comparses més espectaculars per desfilar pel Sambòdrom, un dels majors espais per a grans esdeveniments a l’aire lliure de la ciutat dissenyat per l’arquitecte Oscar Niemeyere.

Carneval mask in Venice - Venetian CostumeCarnestoltes de Venècia (Itàlia)

També és un dels més conegut arreu del món. És una celebració única amb un gran reclam turístic, on durant 10 dies els venecians i venecianes llueixen vestits elegants i màscares, especialment pensades per ocultar la identitat, el sexe o la procedència del portador. Un dels millors moments és el Vol de l’Àngel, espectacle datat del segle XVI on un equilibrista travessa la distància que hi ha entre el campanar de la plaça de Sant Marc i el Palau Ducal realitzant tot d’acrobàcies sobre un cable.

new-orleans-2.jpgNew Orleans (Estats Units)

A New Orleans el Carnaltoltes és una celebració que dura fins a dues setmanes amb desfilades diàries al carrer amb grans carrosses.Si bé, el dia clau és el ‘Mardi Gras’, l’últim dia de la festa que és quan s’intensifiquen les desfilades de carrosses. Dos elements típics d’aquestes festes són els milers de collarets de boles de plàstic que es llancen durant les desfilades i els bunyols, un menja bastant desconegut a la resta dels Estats Units.

Però hi ha moltísimes més ciutats on el Carnaltoltes es celebra de manera espectacular: Colònia (Alemanya) on s’organitza una increible batalla de flors presidida per la Reina del Carnaval o Móhacs (Hungria) on un grups d’homes vestits amb pells d’animal porten unes màscares de fusta amb banyes d’aspecte demoníac. Us seguirem explicant més cosetes l’any següent : )